fbpx

Zelf parket schuren

parket schuren
Laatste update: 11/12/2023

Zelf je parketvloer schuren

Heeft je parketvloer een onderhoudsbeurt nodig of is deze versleten en is het tijd voor een nieuwe kleur? Zelf parket schuren of je parket laten renoveren door een professional, beide kan bij Mister Floor.

Bij Mister Floor huur jij de juiste machine om eenvoudig zelf jouw parket vloer te schuren. Onze machines zijn van topkwaliteit en zorgen voor een professioneel resultaat.

Heb je nog nooit zelf je parket vloer geschuurd of heb je nog nooit met de toestellen van Mister Floor gewerkt?  Geen probleem, ons deskundige team staat klaar om advies te geven over het gebruik van de machines en het proces.

Het schuren van je parket plan je best in voor enkele, opeenvolgende dagen.  Reserveer tijdig uw toestel en kies de huurperiode die bij jouw project past. Weekendklus of een grote renovatie, dat maakt voor ons toestel niets uit.

Parket schuren machine huren

Bij Mister Floor begrijpen we dat het renoveren van je parketvloer een persoonlijke uitdaging kan zijn. Daarom bieden we een uitgebreide collectie van professionele toestellen die jou kunnen helpen bij elke klus. Zelf parket schuren was nog nooit zo eenvoudig. Afhankelijk van het aantal m² parket dat je wil schuren, reken je toch minimaal 2 dagen. Dit is niet alleen voor het schuren, maar ook de nabehandeling (olie of vernis) vraagt ook wat tijd.

Wij beschikken over hoogwaardige parketschuurmachines voor verhuur, zodat zelf parket schuren geen vervelende taak is, maar een onderhoudswerkje dat je eenvoudig en vlot zelf kan uitvoeren.

 • Groot onderhoud van een geoliede vloer
  Hierbij assisteren wij u bij het gebruiken van de juiste producten en eventuele toestellen. Bij dit proces gaan we alle vuil- en zeepresten verwijderen. Vervolgens kunnen we de geoliede vloer voorzien van een nieuwe laag zodat deze er weer zo goed als nieuw uitziet!
 • Aanbrengen van een nieuwe vernislaag
  Is je toplaag aan het afslijten maar ziet de vernislaag er verder nog goed uit? Dan kan je een verdere slijtage vermijden door alvast een nieuwe laag aan te brengen. Hierbij gaan we eerst de toplaag lichtjes reinigen en opruwen (slissen) en klaarmaken voor een nieuwe vernislaag. Na het aanbrengen van deze laag kan je parketvloer er weer even tegenaan!
 • Grondig schuren tot het blanke hout en opnieuw afwerken
  Is je parketvloer helemaal versleten, beschadigd en verkleurd? Niet getreurd, na een grondige schuurbeurt ziet deze er weer als nieuw uit! We bieden je de correcte machines aan en voorzien een grondige opleiding voor jouw project op maat. Hierbij krijg je alle toebehoren en producten mee zodat je zelf aan de slag kan gaan.

 

Ander schuurmachine zoeken

Wil je een stenen vloer, oprit, stenen of houten terras reinigen of zelfs een tapijt nieuw leven inblazen? Dan ben je hiervoor ook op het juiste adres met onze Stoneboy producten en toestellen:

 • Reinigen van je stenen vloeren:
  Binnen of buiten, alle stenen vloeren kan je een nieuw leven inblazen met toestellen en producten. Een oprit met betonklinkers is zo weer proper met onze Stoneboy. Maar ook elke tegelvloer, van natuursteen tot keramisch, kan je hiermee opfrissen
 • Reinigen van tapijten:
  Met onze shampoo borstel en/of waterstofzuiger krijg je snel en eenvoudig al het vuil uit jouw tapijten, stoelen, zetels, …

Ontdek ons uitgebreid assortiment parketschuurmachines die geschikt zijn voor verschillende projecten en vloertypes. Of je nu een ervaren professional bent of voor het eerst je vloer gaat renoveren, wij hebben de juiste machine voor jou.

Zelf parket schuren

Je parketvloer zelf schuren, gebeurt in verschillende fasen. Zelf parket schuren vraagt een goede voorbereiding en wat tijd.  Maar na de klus zal je zien welk verbluffend resultaat je zelf hebt behaald.

Handleiding zelf parket schuren

Stap 1: Grof schuurwerk met de bandschuurmachine
Met een bandschuurmachine gaan we alle oude afwerkingslagen verwijderen. Het is een krachtig toestel dat snel en efficiënt voor jou zal schuren. Traditioneel beginnen we met een grove korrel 40 en eindigen we met dit toestel met korrel 80. Het toestel is tevens ook geschikt om eventuele oneffenheden en onvolkomenheden weg te schuren dankzij zijn vermogen. Je krijgt bij het huren van dit toestel een opleiding zodat je hier snel mee aan de slag kan gaan.

Stap 2: De kanten blijven nog over
De bandschuurmachine kan helaas niet volledig tegen de muur of plint schuren. Hiervoor hebben we de kantschuurmachine nodig. Een klein maar krachtig toestel waarmee je de bandschuurder kan opvolgen in schuurkorrel. Met dit toestel zijn de kanten zo weer proper geschuurd en krijg je er een gratis work-out bij.

Stap 3: In de hoeken
De hoeken blijven helaas nog vrij om manueel bij te werken. Hiervoor kan je met een driehoekschraper snel het parket in de hoeken zuiver maken. Nadien schuur je deze met de hand bij in dezelfde schuurkorrel als de kanten.

Stap 4: Fijn schuren
Met de vorige 2 toestellen hebben we alle afwerkingslagen kunnen wegschuren en hebben we egaal geschuurd tot korrel 80. Vanaf nu nemen we het verder op met de Woodboy. Deze éénschijfmachine is hiervoor uitermate geschikt. Daarnaast kunnen we de dit toestel ook gebruiken om eventueel een olie of beits aan te brengen, alsook het slissen van onze voorlaatste vernislaag.

Voor tussendoor
Zelf parket schuren met al die toestellen zorgt voor redelijk wat stof.  Tussen elke schuurbeurt gaan we voldoende stofzuigen. Zo nemen we alle schuurkorreltjes mee en kunnen we stofvrij aan de slag gaan. Wist je dat onze stofzuigers kunnen worden aangesloten aan de schuurmachines? Zo schuur je bijna volledig stofvrij!

Stap 5: Afwerken maar!
Dit is de leukste fase van zelf parket schuren.  Wanneer je jouw vloer hebt aangepakt met onze machines en je hebt alle bovenstaande fases doorlopen (ook het voldoende sotfzuigen), dan is je vloer volledig zuiver en fijn geschuurd. Klaar om afgewerkt te worden.

Ga naar onze keuzewijzer om te kiezen voor de perfecte afwerking voor jou of laat je assisteren in onze winkel.

Hopelijk heb je door bovenstaande handleiding nog steeds veel zin om zelf je parket te schuren.  Want uit ervaring weten we dat aan de slag gaan met onze parketschuurmachines zeer leuk en aangenaam is.  Zelf parket schuren met onze professionele toestellen gaat als het ware vanzelf.