fbpx

Lenteschoonmaak: je oprit en terras reinigen

terras reinigen
Laatste update: 25/04/2024

Met de lente in volle bloei is het tijd om je buitenvloeren nieuw leven in te blazen. Bij Mister Floor bieden we een scala aan verhuurapparatuur waarmee je stenen en houten terras reinigen of oprit reinigen geen zware klus is. Ontdek onze handige tips voor een grondige lenteschoonmaak die je buitenruimtes weer laten stralen.

Groene aanslag verwijderen

Groene aanslag of hardnekkig vuil op je terras of oprit?  Geen probleem!  Met onze verhuurtoestellen zijn groenaanslag en vuil in een handomdraai verdwenen.  Je oprit of terras reinigen doe je eenvoudigd en snel met onze toestellen.  Gebruik onze Woodboy en schrobborstel om alle ondergronden grondig te reinigen en te schrobben. Of het nu gaat om stenen terrasvloeren, houten terrassen of opritten, onze apparatuur zorgt voor een vlekkeloze reiniging.

Klinkers reinigen

Vele terrassen en opritten zijn voorzien van klinkers.  Mos op klinkers is een vervelend probleem dat door verschillende factoren kan worden veroorzaakt:

  • Schaduw en vocht: Mos gedijt in een vochtige omgeving met weinig zonlicht. Klinkers in schaduwrijke hoeken van de tuin of onder bomen zijn dan ook extra gevoelig voor mosgroei.
  • Vochtdoorlatendheid: Klinkers die in een vochtige ondergrond liggen, zoals zware klei, zullen sneller mos ontwikkelen dan klinkers op een goed doorlatende ondergrond.
  • Zuurgraad: Mos houdt van een zure grond. De kans op mosgroei is dan ook groter in gebieden met zure grond.
  • Soorten klinkers: Sommige soorten klinkers, zoals betonklinkers, zijn poreuzer dan andere en bieden mos meer grip.
  • Onvoldoende onderhoud: Onvoldoende onderhoud van je klinkers kan ook leiden tot mosgroei. Zorg ervoor dat je de bladeren en takjes regelmatig verwijdert en de voegen schoon houdt.

Gelukkig biedt onze Woodboy met siliciumborstel de perfecte oplossing voor het snel ontmossen en reinigen van klinkers. Met een paar eenvoudige stappen worden je klinkers weer als nieuw, kan je eenvoudig je oprit of terras reinigen en ben je klaar om de lente te verwelkomen.

Houten terras reinigen

Heeft je houten terras wat extra aandacht nodig? De Woodboy met siliciumborstel kan niet alleen worden gebruikt voor het reinigen van klinkers, maar ook voor het lichtjes opschuren van houten terrassen. Hiermee verwijder je vuil en vlekken, waardoor het hout zijn natuurlijke schoonheid terugkrijgt. Vervolgens kun je het hout beschermen met onze speciale oliën voor buiten, waardoor het bestand is tegen de elementen en zijn glans behoudt.

Meestal gaat men bij de start van de lente het houten terras reinigen.  Maar je houten terras regelmatig reinigen heeft zo zijn voordelen.

Verleng de levensduur: Door vuil, mos en algengroei te verwijderen, bescherm je het hout tegen vochtinwerking en rot. Zo gaat je terras langer mee.

Behoud de uitstraling: Een schoon terras ziet er gewoon mooier uit. Regelmatig reinigen voorkomt dat het hout vergrijsd en verkleurt.

Verbeter de veiligheid: Mos en algengroei kunnen het terras glad maken, wat gevaarlijke slipoorzaken kan opleveren. Door je terras regelmatig te reinigen, voorkom je valpartijen.

Maak onderhoud eenvoudiger: Regelmatig reinigen met een mild schoonmaakmiddel is eenvoudiger dan hardnekkige vuil aanslag verwijderen.

Voorkom plagen: In vuil en vochtige plekken kunnen insecten en andere plagen zich nestelen. Regelmatig reinigen helpt om deze plagen te voorkomen.

woodboy

Wat is een Woodboy?

De Woodboy is een lichtere machine dan andere schuurmachines, waardoor deze makkelijker te hanteren is.  De Woodboy is oorspronkelijk ontworpen voor het fijn schuren van houten vloeren en parket.

Uitgeruste met de silicium borstel kan je de Woodboy ook gebruiken voor het reinigen van klinkers en andere stenen vloeren.  De siliciumborstel is zacht, flexibel en heeft geen schurend effect, maar een reinigende werking.

Ten opzichte van een hogedruk reiniger verbruikt de Woodboy geen water, beschadigd hij geen voegen en verwijdert hij het vuil op een vlotte en efficiënte manier.  Je oprit of terras reiningen gaat enorm vlot en snel.

Nooit je terras reinigen met hogedruk reiniger

Een gouden raad voor een mooi terras: Reinig nooit je houten terrasvloer met een hogedruk reiniger!

Je hebt het waarschijnlijk zelf al gemerkt dat reinigen met een hogedruk reiniger ook vele nadelen heeft.  Tijdens het terras reinigen met een hogedruk reiniger spuit je niet alleen het vuil weg, je spoelt ook het hars uit het hout.  Hierdoor wordt het hout sneller broos en is de oppervlakte niet meer zo sterk en weerbaar tegen algen, vuil en vlekken.  Op een broze of poreuze onderlaag kan vuil zich sneller hechten én dieper indringen in het hout.

Je houten terras reinigen doe je best met een Woodboy.  Reserveer hier jouw Woodboy en vraag naar onze speciale olie voor buiten om jouw houten terras nog langer te doen stralen.

Oprit reinigen zonder hogedruk reiniger

Je oprit reiningen zonder hogedruk reiniger bespaart je werk en geeft een beter resultaat.

Je hebt het waarschijnlijk zelf al gemerkt dat reinigen met een hogedruk reiniger ook vele nadelen heeft.  Je oprit reinigen met een hogedruk reiniger geeft wel een mooi resultaat, maar je kan nadien nog stevig aan de slag om de voegen die je hebt weggespoten, opnieuw netjes op te vullen met voegzand.  Doe je dit niet, dan geef je onkruid en vuiligheid nog meer kans om zich tussen de klinkers of stenen te nestelen.

Naast het wegspuiten van de voegen merk je ook dat de oppervlakte van je klinker of steen is aangetast.  De sterke bovenlaag is weggespoten, de steen is nu poreuzer geworden.  Hierdoor krijgt vuilaanslag meer grip op deze zachte oppervlakte en kan zich nu beter op de klinker of steen nestelen.  Met andere woorden, je zal sneller moeten reinigen, je oprit of stenen terras wordt sneller vuil.

Jouw oprit reinigen doe je dus best met de Woodboy, voorzien van een siliconenborstel.  Met de Woodboy reining je jouw stenen terras of oprit grondig, haal je oppervlakkig al het vuil weg en behoudt de steen zijn stevige beschermlaag.  Zo kan vuil zich niet snel hechten aan de steen en geniet jij langer van een prachtige oprit of stenen terras.

Een frisse start voor de lente

Met de verhuurtoestellen van Mister Floor kan je eenvoudig je oprit en terras reinigen. Begin je lenteschoonmaak met een frisse start en geniet van een buitenvloer die klaar is om te worden omarmd door de warme lentedagen.

Bij Mister Floor staan we klaar om je te helpen bij elke stap van je lenteschoonmaak. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze verhuurapparatuur en reinigingsproducten.  Laat de lente maar komen!