fbpx

Verhard hout van Bjelin

bjelin
Laatste update: 22/05/2024

Bij Mister Floor Antwerpen zijn we trots om de grenzen van vloertechnologie te verleggen met de collectie verhard hout van Bjelin. Dit innovatieve materiaal combineert de schoonheid van natuurlijk hout met ongeëvenaarde duurzaamheid, waardoor het ideaal is voor zowel residentiële als commerciële toepassingen.

Houten vloeren van Bjelin

Bjelin is een expert in vloeroplossingen, met een uitgebreid aanbod van zowel klassieke houten vloeren als baanbrekende vloeren in nieuwe materialen. Zij werken nauw samen met hun zusterbedrijf Välinge Innovation AB, de uitvinder van de klikvloer, om hun producten steeds te innoveren. Met ultramoderne fabrieken in Zweden en Kroatië garanderen zij een productie van de hoogste kwaliteit.

bjelin

Wat is verhard hout?

Verhard hout is een revolutionaire ontwikkeling waarbij traditioneel hout wordt versterkt door een uniek proces. Verhard hout bestaat uit verschillende lagen, opgebouwd in verscheidene soorten hout, al dan versterkt met andere componenten.  Dit proces maakt verhard hout veel harder en resistenter tegen slijtage, deuken en krassen dan gewone houten vloeren.

bjelin

Milieuvriendelijke initiatieven

Als grondstof voor deze prachtige vloeren gebruikt Bjelin hout uit de wereldberoemde Slavonische bossen in Kroatië.  Deze bossen zijn bekend om hun hoge kwaliteit eikenhout, verantwoord bosbeheer en constante bijdrage aan het behoud van natuurlijke habitats.

De zagerij ligt midden in deze bossen, waardoor er minimaal transport nodig is.  De productiemethoden zijn ontworpen om afval te minimaliseren en de efficiëntie te maximaliseren. Dit betekent minder verbruik van natuurlijke hulpbronnen waardoor de ecologische voetafdruk wordt verkleind

De productie van verhard hout beperkt de uitstoot van vluchtige organische stoffen (VOS), wat bijdraagt aan een gezondere leefomgeving.

Een aanzienlijk deel van deze productie wordt aangedreven door hernieuwbare energiebronnen, wat zorgt voor een kleine ecologische voetafdruk.

bjelin

Certificeringen en erkenningen

Bjelin is trots op hun verschillende milieu- en kwaliteitscertificeringen. Deze certificeringen bevestigen de toewijding aan duurzaamheid en geven onze klanten het vertrouwen dat ze kiezen voor milieuvriendelijke producten.

Svanen: Scandinavisch ecolabel dat wordt toegekend aan producten met een hoog aandeel hernieuwbare en gerecycleerde materialen.

FSC: De Forest Stewardship Council (FSC) is een certificering voor duurzame bosbouw en bevordert een milieuverantwoord, sociaal voordelig en economisch levensvatbaar beheer van de bossen in de wereld.

Sundahus: SundaHus werkt aan duurzame ontwikkeling en creëert omstandigheden die klanten helpen hun impact op het milieu te verminderen.

Greengard Gold: Een UL GREENGUARD-certificering toont de duurzaamheid van producten en toewijding aan een betere gezondheid door te certificeren dat de producten een lage chemische uitstoot hebben.

Toepassingen

Verhard hout is perfect voor drukbezochte ruimtes zoals woonkamers, keukens, kantoren en winkels. De combinatie van esthetiek en duurzaamheid maakt het een veelzijdige keuze voor elke omgeving.

Door de meerlaagse opbouw is verhard hout resistenter tegen slijtage, deuken en krassen (ten opzichte van gewone houten vloeren).  Daarom is verhard hout als vloer ideaal op plaatsen waar veel passage is.

In combinatie met het lekvrije 5G Dry Floor-sluitsysteem beschik je over een sterke en waterbestendige vloer die generaties lang meegaat. 

Onderhoud

Het onderhoud van verhard hout is eenvoudig. Regelmatig vegen en af en toe dweilen met een neutrale reiniger die je in onze winkel kan aankopen, houdt de vloer in topconditie. Dankzij de hardheid van het hout zijn speciale behandelingen zelden nodig.

Bij Mister Floor Antwerpen blijven we streven naar innovatie en kwaliteit. Ontdek meer over onze verhard houtvloeren en hoe ze uw ruimte kunnen transformeren.