fbpx

Tapijt reinigen

tapijt reinigen
Laatste update: 15/11/2023

Snel en eenvoudig je tapijt reinigen

Heb je een geliefd tapijt dat door de jaren heen vuil is geworden? Geen zorgen, het is niet nodig om het weg te gooien of dure professionele schoonmaakdiensten in te huren. In deze handige video laten we zien hoe je, met enkele toestellen en een beetje geduld, eenvoudig en snel een tapijt kan kuisen.  Een tapijt reinigen kan je in je eigen huis zelf uitvoeren.

Stappenplan om je tapijt te reinigen

 1. Leg je tapijt op een vlakke, harde ondergrond. Dit zorgt ervoor dat je overal gemakkelijk bij kunt tijdens het schoonmaken.
 2. Meng 1L Bioprotap met 10L water. Dit mengsel vormt de basis van onze reinigingsoplossing. Breng de gemaakte oplossing aan op je tapijt. Gebruik hiervoor onze Woodboy met shampooborstel.
 3. Ga door met dit proces tot het tapijt goed schuimt. Het schuim helpt bij het losmaken van het vuil.
 4. Spoel het schuim af met schoon water. Dit helpt bij het verwijderen van het vuil en de reinigingsoplossing.
 5. Herhaal dit proces voor de achterzijde van het tapijt (vouw het tapijt in tweeën).
 6. Vul je waterstofzuiger met warm water, maak het tapijt opnieuw vochtig en zuig het water meteen weer op. Dit helpt om resterend vuil en oplossing uit het tapijt te verwijderen.
 7. Gebruik een tuinslang om het tapijt verder te bevochtigen.
 8. Gebruik opnieuw de waterstofzuiger om het water op te zuigen.
 9. Blijf deze stappen herhalen tot je alleen nog helder, schoon water opzuigt.
 10. Ga nog een paar keer extra over je tapijt met de waterstofzuiger om zoveel mogelijk water te verwijderen. Het is belangrijk dat het tapijt zo droog mogelijk is.
 11. Laat je tapijt volledig drogen. Afhankelijk van het weer en de vochtigheid kan dit een tijdje duren, dus geduld is belangrijk!
 12. Overweeg om je tapijt te beschermen met onze ChemDry Fabric Protector. Dit product kan helpen om toekomstige vlekken te voorkomen.

Conclusie

Onthoud dat geduld en zorgvuldigheid bij taptijt reinigen hierbij de sleutel zijn. Neem je tijd en je zal verbaasd zijn over de resultaten.

Reserveer je onderhoudstoestellen via onze website of neem vandaag nog contact met ons op. Wij staan klaar om je te helpen met al je vloerverzorgingsbehoeften!